Over ons

“WheelShares”, is een initiatief van Siza, dat de mobiliteit van mensen met een beperking flink vergroot. Met WheelShares kunnen ook mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel gemakkelijk een auto delen. Eindelijk samen op stap met vrienden of familie. Samen uit, samen thuis.

Bedrijven, organisaties en overheden kunnen een deelauto “adopteren” of “sponsoren” en zo de deelauto op een locatie samen met Siza mogelijk maken.

Waarom?

Reizen met het openbaar vervoer is voor mensen in een rolstoel vaak niet eenvoudig. Ze zijn aangewezen op taxivervoer of op het aanschaffen van een eigen, dure, aangepaste wagen die in de praktijk maar weinig gebruikt wordt. Georganiseerd taxivervoer betreft vaak gecombineerd vervoer, wat kan resulteren in langere wacht- en reistijden. Taxivervoer is bovendien duur voor de gebruiker en de samenleving. Budgetten zijn vaak vroegtijdig op. Tot slot reist men bij georganiseerd taxivervoer niet samen met vrienden of familie, maar alleen. Doordat de groep niet samen reist ontstaan langere wachttijden én is er geen gevoel van “samen uit, samen thuis”. In deze tijd waarin delen en zelfredzaamheid belangrijk is, mag een rolstoelvriendelijke deelauto niet ontbreken.