Hoe het werkt

Je wilt als rolstoelgebruiker op pad met een WheelShares auto, samen met iemand die jou wil rijden. Hoe pak je dit aan?

1. Reserveer de rolstoel auto
Klik op Boek WheelShares. Je komt dan op MyWheels, dat is het (not for profit) autodeelplatform waar we gebruik van maken. Zij zorgen voor de reservering en betaling.

2. Wanneer wil je de auto gebruiken?
Kies wanneer je de auto wilt gebruiken. Je ziet meteen of de auto op deze gekozen datum beschikbaar is (je kunt ook op de kalender klikken om te zien wanneer de auto nog vrij is).

Klik “Reserveer”
Als je nog geen account hebt kun je die nu aanmaken. Zie stap Aanmelden (hieronder).

3. Geef aan wie voor jou gaat rijden
Je krijgt nu de kans een (extra) bestuurder toe te voegen. Voer het e-mailadres in van degene die jou gaat rijden. Als deze persoon nog geen MyWheels lid is moet hij/zij zich ook (gratis) aanmelden. De auto is goed verzekerd als de bestuurders bij MyWheels geregistreerd staan.

4. Betaal je rit
Je moet voldoende rij tegoed aanhouden om te mogen rijden. Je kunt betalen via Ideal.

5. Open de auto met je smartphone en rijden maar…
Als je reservering begint kun jij (of de bestuurder die je hebt uitgenodigd) de auto openen met een smartphone via MyWheels.nl. Je kunt de auto starten en op pad gaan. Gebruik tussendoor de autosleutel om de auto af te sluiten en weer open te maken. Bij uiteindelijke beëindiging van de rit laat je de sleutel in de auto en sluit de auto af met de smartphone. Controleer goed of de auto echt op slot zit.

Stap Aanmelden: meld je (gratis) aan bij MyWheels.nl
Vul je voornaam, e-mailadres in en kies een wachtwoord. Geef aan dat je auto’s wilt huren en klik [meld je aan]. Later worden er meer gegevens gevraagd, ook een foto van je rijbewijs. Als je in een rolstoel zit en geen rijbewijs hebt, mag je een ander ID uploaden zoals je paspoort.

Aanmelden bij MyWheels.nl kun je nu al doen. Ook als je nog niet weet wanneer je een auto wilt gebruiken. Dan ben je alvast goed voorbereid! Mensen die je uitnodigt om voor jou te rijden moeten zich ook registreren.

Voor hulp:
support@mywheels.nl 0228-514824 (zo nodig 24 uur per dag).
De Algemene voorwaarden van MyWheels zijn van toepassing.
De verhuurder is Visscher2go die de auto verzekerd heeft bij Centraal beheer.