pers

Zelfredzaamheid
WheelShares, een initiatief van Siza en gesteund door de gemeente Arnhem, is geïnitieerd zodat mensen in een rolstoel een extra optie hebben naast de taxi of het openbaar vervoer. Met WheelShares hebben mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel, de mogelijkheid om voordelig en gemakkelijk op pad te gaan met vrienden en familie.

WheelShares
In de auto passen zes personen: een (zelf te kiezen) bestuurder, een persoon in een rolstoel en vier andere bijrijders. Zo kunnen mensen in een rolstoel samen reizen met familie of vrienden en is apart vervoer niet meer nodig. De deelauto kan gewoon met een rijbewijs B bestuurd worden en heeft een vaste parkeerplaats op Het Dorp, een locatie van Siza in Arnhem. De auto is eenvoudig te huur via www.wheelshares.nl en te openen met een app voor smartphone of tablet, dat maakt WheelShares extra uniek.

“De introductie en ontwikkeling van WheelShares sluit naadloos aan bij de visie van Siza om mensen met een handicap de mogelijkheid te bieden een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden en mee te doen in de maatschappij. Er komen steeds meer innovatieve hulpmiddelen beschikbaar die dat beter mogelijk maken. Wij jagen de ontwikkeling daarvan graag aan”, aldus Rob Hoogma van Siza.

Raymond Klaassen, voorzitter van het Arnhems platform chronisch zieken en gehandicapten (APCG): “WheelShares vergroot de mogelijkheden om te reizen. Dat maakt het makkelijker om te mee te doen in de samenleving.”

Wethouder Van Burgsteden: “Iedereen wil de vrijheid hebben om te gaan en te staan waar hij of zij wil. Of je nu in een rolstoel zit of niet. Wij geloven als gemeente daarom in deze innovatieve deelauto voor mensen in een rolstoel. In deze tijd, waarin delen en zelfredzaamheid steeds belangrijk worden, geeft het rolstoelgebruikers de vrijheid die ik ook hen van harte gun.”

Gratis proberen
Mensen die afhankelijk zijn van een (elektrische) rolstoel en in Arnhem of omgeving wonen, kunnen WheelShares gratis* een dag uitproberen.

*Voorwaarden en meer informatie zijn te vinden op www.wheelhares.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ronald Haverman, projecrmanager Wheelshares, 06 – 54 30 02 69 of ronald.haverman@siza.nl, www.siza.nl.

Onderstaande fotos mogen rechtenvrij gebruikt worden bij publicaties over WheelShares,

Over Siza
Siza biedt ondersteuning en zorg aan mensen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking en aan mensen met een met een aan autisme verwante stoornis of niet aangeboren hersenletsel. De dienstverlening van Siza loopt uiteen van ondersteuning thuis tot aan 24-uurs zorg in een woongroep en van behandeling tot en met begeleiding naar werk. Siza ondersteunt op die momenten dat het nodig is en daagt mensen uit om hun grenzen waar mogelijk te verleggen. Bij Siza werken 2500 medewerkers die zorg en ondersteuning bieden aan ruim 3500 mensen. Siza heeft 150 locaties verspreid over Gelderland en Brabant.

Rechtenvrije afbeeldingen

View post on imgur.com

View post on imgur.com

View post on imgur.com

View post on imgur.com

View post on imgur.com